Burger μοσχαρίσια με blue cheese sauce και μανιτάρια
Υλικά
Για τα burger
Για τα μανιτάρια
Για την blue cheese sauce
Εκτέλεση
Για τα burger
-
Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα ψίχουλα, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν σε ομοιογενές μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθω σε μεγάλα μπιφτέκια. Βάζω ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 burger. Ψήνω για 5-6 λεπτά από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη. Συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σχαροτήγανο και αφήνω τα burger να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρω το σχαροτήγανο από τη φωτιά και τα αφήνω σκεπασμένα μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Για τα μανιτάρια
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια, πασπαλίζω με το σκόρδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αλατοπιπέρωνω.
Για την blue cheese sauce
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω σε ένα μπολ τα 200 γρ. μπλε τυρί και προσθέτω την ζεστή κρέμα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί και να δημιουργηθεί μια ρευστή σάλτσα. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
-
Προσθέτω στο μπολ την μαγιονέζα, το σκόρδο, την γούστερ σος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το υπόλοιπο blue cheese θρυμματισμένο.
User Reviews
Exciting!