Print Options:

Μπρουσκέτες με πικάντικη κρέμα, ψητό προσούτο και σταφύλια

Μπρουσκέτες με πικάντικη κρέμα, ψητό προσούτο και σταφύλια
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method ,
Cuisine
Time
Prep Time: 10 mins Total Time: 10 mins
Servings 4
Υλικά
    Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι
  • ρόγες από ½ τσαμπί σταφύλι, κατά προτίμηση σουλτανίνα
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • λίγο μπούκοβο, γλυκό, για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. φέτα πικάντικη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 40 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αν δω ότι γίνεται σφιχτή, προσθέτω 1-2 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος.

  2. Για τις μπρουσκέτες
  3. Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι-ψηστιέρα. Βάζω πρώτα τις φέτες προσούτο και τις ψήνω για 1-2 λεπτά.

  4. Λαδώνω ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνω στην ψηστιέρα μέχρι να γίνουν τραγανές.

  5. Απλώνω τις φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και αλείφω με αρκετή κρέμα. Μοιράζω το προσούτο και σκορπίζω ρόγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση. Πασπαλίζω με λίγο μπούκοβο και κόλιανδρο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μπρουσκέτες με πικάντικη κρέμα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/bruchettes-me-pikantiki-krema/

Σας ευχαριστώ!