Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες και να δημιουργηθεί ένα χρυσοκόκκινο, παχύρρευστο σιρόπι που βράζει με μικρές φουσκαλίτσες. Προσθέτω το αλάτι, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 22x33 εκ. και αλείφω με βούτυρο.
Βάζω το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή, σοκολατένια κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτω την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το αλεύρι κοσκινίζοντάς το απευθείας μέσα στο μπολ και ανακατεύω με μια μαρίζ.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και μοιράζω με ένα κουτάλι την μισή ποσότητα από την αλατισμένη καραμέλα. Με ένα πηρούνι κάνω ελαφρούς κυματισμούς επάνω στην επιφάνεια και ψήνω το μπράουνις για 25-30 λεπτά.
Μόλις βγάλω το μπράουνις από το φούρνο, ζεσταίνω την υπόλοιπη καραμέλα και ραντίζω την επιφάνεια.
Σας ευχαριστώ!