Print Options:

Μπουρέκια με ρύζι γλασέ, γαλοπούλα και μετσοβόνε

Μπουρέκια με ρύζι γλασέ, γαλοπούλα και μετσοβόνε
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 500 γρ. γαλοπούλα ή κότα, ψητή ή βραστή, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Φύλλα από 4-5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τη γαλοπούλα, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το θυμάρι, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Ανοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες).

  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

  4. Τηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
    Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: μπουρέκια, μπουρεκάκια, ρύζι γλασέ, γαλοπούλα, μετσοβόνε, εύκολα, μεζές,

Σας ευχαριστώ!