Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μπισκότα βιεννέζικα με κακάο

μπισκότα βιεννέζικα με κακάο

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπημένη απόλαυση, ελαφριά, εύκολη και σκέτη γλύκα! Η «μεταβολική» συνταγή της γεύσης που περιλαμβάνει πλουσιοπάροχα βιταμίνες της ομάδας Β, οι οποίες βελτιώνουν τις βιολογικές καύσεις του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 20
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπημένη απόλαυση, ελαφριά, εύκολη και σκέτη γλύκα! Η «μεταβολική» συνταγή της γεύσης που περιλαμβάνει πλουσιοπάροχα βιταμίνες της ομάδας Β, οι οποίες βελτιώνουν τις βιολογικές καύσεις του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη γήρανση. Επιπλέον, βιταμίνη Α, ασβέστιο και βιταμίνες Ε και Κ που προέρχονται από το βούτυρο είναι τα θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τον περιορισμό του κινδύνου της οστεοπόρωσης. Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας, με πλούσια θρεπτική αξία και αντιοξειδωτική ισχύ. Απολαύστε τη όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο, άγλυκο
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΚοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
  2. blankΣτρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
  3. blankΨήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.
Keywords: μπισκότα βιεννέζικα κακάο

Σας ευχαριστώ!