Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα με κανέλα

Μπισκότα με κανέλα

<!-- [lt_recipe name=|ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ| servings=|30-35 μπισκότα| prep_time=|20M| cook_time=|25M| total_time=|3H| summary=|Νόστιμα, μυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. Το τέλειο συνοδευτικό σε ένα τσάι με άρωμα μήλο ή μια καυτή σοκολάτα.| print=|yes| ingredients=|140 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου;100 γρ. ζάχαρη;1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό;260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ;¼ κουτ. γλυκού αλάτι;¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη;1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη;Για το πασπάλισμα;150 γρ. ζάχαρη;1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη| ]Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.;Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.;Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή.;Ανακατεύω σε ένα ταψάκι την ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.;Κόβω τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και τα πλάθω σε στρογγυλά μπαστούνια με διάμετρο 2 εκ. περίπου. Κυλάω τα μπαστούνια στο μίγμα ζάχαρη-κανέλα και τα βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.;Βγάζω τα μπαστούνια από το ψυγείο και τα κόβω σε ροδέλες με πάχος 1 εκ., περίπου.;Αραδιάζω τις ροδελίτσες σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 45 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

  2. Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή.

  3. Ανακατεύω σε ένα ταψάκι την ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
    Κόβω τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και τα πλάθω σε στρογγυλά μπαστούνια με διάμετρο 2 εκ. περίπου. Κυλάω τα μπαστούνια στο μίγμα ζάχαρη-κανέλα και τα βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

  4. Βγάζω τα μπαστούνια από το ψυγείο και τα κόβω σε ροδέλες με πάχος 1 εκ., περίπου.
    Αραδιάζω τις ροδελίτσες σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.

Keywords: μπισκοτα κανελα

Σας ευχαριστώ!