Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπάρες με βρώμη, μπανάνες και φραμπουάζ

Μπάρες με βρώμη, μπανάνες και φραμπουάζ
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 16
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού βρώμη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού διάφορους σπόρους (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος κ.λπ.)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλη μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φραμπουάζ ή φράουλες
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα και τέλος ανακατεύω το βούτυρο.
    Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ ανακατεύω την βρώμη, την ζάχαρη, το μπέικιν, τις σταγόνες σοκολάτας και τους σπόρους.

  2. Απλώνω το μίγμα της βρώμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πατώντας το καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα με το γάλα φροντίζοντας να βρέξω παντού τη βρώμη. Σκορπίζω τις φέτες τις μπανάνας και τα φραμπουάζ ή τις φράουλες κομμένες σε φέτες.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνω τις μπάρες να κρυώσουν και κόβω σε κομμάτια.

Note

Tips:

  1. Αυτές οι μπάρες βγαίνουν μαλακές. Αν όμως θέλω να γίνουν πιο σκληρές-τραγανές μειώνω το γάλα σε 1½ φλιτζάνι.
  2. Για να δώσω περισσότερο χρώμα στις μπάρες, μόλις σκορπίσω τα φρούτα, πασπαλίζω με λίγη έξτρα καστανή ζάχαρη.
  3. Αν θέλω να κάνω πιο «δυναμωτικές» τις μπάρες, προσθέτω ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κ.λπ.) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, goji berries, σταφίδες κ.λπ.)
Keywords: μπάρες με βρώμη

Σας ευχαριστώ!