Print Options:

Bananabread με σοκολάτα

Banana bread με σοκολάτα
Ratings 3.7 from 3 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 50 mins Total Time: 1 hr
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
  • 3 μπανάνες
  • 115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12x20 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας.

  2. Καθαρίζω τις δύο μπανάνες, τις κόβω σε κομμάτια και τις ρίχνω σε ένα μπολ. Τις λιώνω με ένα πιρούνι (όχι με μπλέντερ) και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Βάζω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας.

  4. Banana bread με σοκολάτα

    Κόβω την τρίτη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την τοποθετώ στη φόρμα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ, ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στον φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 15-20 λεπτά και ξεφορμάρω με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.

Σας ευχαριστώ!