Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12x20 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Καθαρίζω τις δύο μπανάνες, τις κόβω σε κομμάτια και τις ρίχνω σε ένα μπολ. Τις λιώνω με ένα πιρούνι (όχι με μπλέντερ) και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Βάζω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας.
Κόβω την τρίτη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την τοποθετώ στη φόρμα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ, ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στον φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 15-20 λεπτά και ξεφορμάρω με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
Σας ευχαριστώ!