Print Options:

Αυγοσαλάτα με αρακά και πικάντικη βινεγκρέτ

Αυγοσαλάτα με αρακά και πικάντικη βινεγκρέτ
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 1 1 min Total Time: 31 mins
Servings 6
Best Season Spring
Υλικά
  • 7 αυγά, βρασμένα σφιχτά
  • 250 γρ. αρακά
  • 2 καρότα
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κλαδάκια άνηθο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό βαλσάμικο
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους μαραθόσπορου, τριμμένους
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε μικρά καρέ (στο μέγεθος που έχει και ο αρακάς). Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω αλάτι και τα βράζω για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζω τον αρακά, τους μαραθόσπορους, αλάτι και νερό και βράζω για 20 λεπτά. Σουρώνω ξεχωριστά τα δύο υλικά και τα κρατάω στην άκρη.

  2. Βάζω σε ένα μπολάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύω με πηρούνι.

  3. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζω πρώτα τον αρακά και μετά τα καρότα. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και δεν ανακατεύω. Απλώνω το γιαούρτι μέχρι να καλύψω τα λαχανικά.

  4. Καθαρίζω τα αυγά και κόβω τα 4 στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη. Ψιλοκόβω τα άλλα 3 αυγά και τα απλώνω επάνω στο γιαούρτι. Στολίζω με τα μισά αυγά και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Πασπαλίζω με λίγο άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πασχαλινή αυγοσαλάτα, σάλατα με αρακά, βινεγκρέτ

Σας ευχαριστώ!