Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

Αυγοσαλάτα με αρακά και πικάντικη βινεγκρέτ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε μικρά καρέ (στο μέγεθος που έχει και ο αρακάς)
-
Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω αλάτι και τα βράζω για 15 λεπτά
-
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζω τον αρακά, τους μαραθόσπορους, αλάτι και νερό και βράζω για 20 λεπτά
-
Σουρώνω ξεχωριστά τα δύο υλικά και τα κρατάω στην άκρη
-
Βάζω σε ένα μπολάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύω με πηρούνι
-
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζω πρώτα τον αρακά και μετά τα καρότα
-
Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και δεν ανακατεύω
-
Απλώνω το γιαούρτι μέχρι να καλύψω τα λαχανικά
-
Καθαρίζω τα αυγά και κόβω τα 4 στη μέση
-
Τα αφήνω στην άκρη
-
Ψιλοκόβω τα άλλα 3 αυγά και τα απλώνω επάνω στο γιαούρτι
-
Στολίζω με τα μισά αυγά και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ
-
Πασπαλίζω με λίγο άνηθο και σερβίρω αμέσως