προορισμός…γεύση!

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

Αυγοσαλάτα pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε μικρά καρέ (στο μέγεθος που έχει και ο αρακάς)

  2. Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω αλάτι και τα βράζω για 15 λεπτά

  3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζω τον αρακά, τους μαραθόσπορους, αλάτι και νερό και βράζω για 20 λεπτά

  4. Σουρώνω ξεχωριστά τα δύο υλικά και τα κρατάω στην άκρη

  5. Βάζω σε ένα μπολάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύω με πηρούνι

  6. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζω πρώτα τον αρακά και μετά τα καρότα

  7. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και δεν ανακατεύω

  8. Απλώνω το γιαούρτι μέχρι να καλύψω τα λαχανικά

  9. Καθαρίζω τα αυγά και κόβω τα 4 στη μέση

  10. Τα αφήνω στην άκρη

  11. Ψιλοκόβω τα άλλα 3 αυγά και τα απλώνω επάνω στο γιαούρτι

  12. Στολίζω με τα μισά αυγά και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ

  13. Πασπαλίζω με λίγο άνηθο και σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...