Αρακάς ανοιξιάτικος
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο, τον αρακά, τη ζάχαρη και το ζωμό και μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω τον αρακά για 10 λεπτά.
-
Παίρνω 1 φλυτζάνι από τον αρακά και το ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω την μέντα, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα πολτοποιώ καλά.
-
Αδειάζω τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω τον ανοιξιάτικο αρακά ως συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️