προορισμός…γεύση!

Ανάλαφρη, καλοκαιρινή πίτα που θα λατρέψετε. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα λευκά τυριά (φέτα, τυρί κρέμα) με κίτρινα. Π.χ. Γραβιέρα, κασέρι ή ακόμα και ένα καπνιστό που θα δώσει ιδιαίτερη γεύση.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω 3 κουτ

  2. σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  3. Τηγανίζω σε δυνατή φωτιά λίγες λίγες τις φέτες των κολοκυθιών μέχρι να πάρουν χρώμα

  4. Τις βγάζω σε ένα σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με το τυρί κρέμα

  6. Προσθέτω την φέτα, την πιπερίτσα, το κίμινο, την κάππαρη, τον άνιθο και το ξύσμα λεμονιού

  7. Αλατοπιπερώνω ελαφρά (η κάππαρη και η φέτα είναι αλμυρή)

  8. Ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας

  9. Λαδώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού

  10. Το λαδώνω καλά με ένα πινέλο και στρώνω το δεύτερο

  11. Συνεχίζω μέχρι να βάλω και τα 6 φύλλα

  12. Το τελευταίο δεν χρειάζεται να το λαδώσω

  13. Αδειάζω στην ταρτιέρα το μίγμα των τυριών

  14. Από πάνω απλώνω τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, μισοβυθίζοντάς τα (όχι τελείως) μέσα στο μίγμα

  15. Ψήνω την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει το μίγμα

  16. Αφήνω την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψω

Keywords: ανοιχτη κολοκυθοπιτα με χωριατικο φυλλο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση