Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Αμπελοβλάσταρα τουρσί
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 1 κιλό αμπελοβλάσταρα
  • 300 ml νερό
  • 700 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες, σπασμένες
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρια ολόκληρα, ανάμεικτα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα αμπελοβλάσταρα από τους χοντρούς και σκληρούς βλαστούς και τα πλένω καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω τα αμπελοβλάσταρα, τα πιέζω λίγο με ένα πηρούνι για να βυθιστούν και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά.

  2. Βγάζω τα βλαστάρια με τσιμπίδα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.

  3. Βάζω σε ένα μπολ το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω το μετρημένο νερό και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

  4. Ανοίγω δύο μεγάλα αποστειρωμένα βάζα και γεμίζω με αμπελοβλάσταρα μέχρι τη μέση. Ρίχνω από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο και μοιράζω τα πιπέρια. Ισομοιράζω και τα υπόλοιπα αμπελοβλάσταρα στα βάζα και γεμίζω με το μείγμα του ξυδιού σταματώντας 2 εκατοστά πριν το χείλος των βάζων. Μοιράζω όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να γεμίσουν τα βάζα και κλείνω καλά.
    Αφήνω τα βάζα σε δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες.

Keywords: αμπελοβλασταρα τουρσι

Σας ευχαριστώ!