προορισμός…γεύση!

Ψαρονέφρι με μπλε τυρί Δανίας και λαχανικά

Ψαρονέφρι με μπλε τυρί Δανίας και λαχανικά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 25 λεπ Cook Time 18 λεπ Total Time 43 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Για το ψαρονέφρι

Για τα λαχανικά

Για την σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα φιλέτα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μπλε τυρί Δανίας & τα αποξηραμένα φρούτα.

  2. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος, έτσι ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση με το μπλε τυρί. Κλείνουμε τα φιλέτα και τα δένουμε με μαγειρικό σπάγκο.

  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα φιλέτα και τα θωρακίζουμε στο τηγάνι.
    Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16-18 λεπτά.

Για τα λαχανικά

  1. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
    Σβήνουμε με το χυμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν και να καραμελώσουν.

Για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

  1. Αφού βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 λεπτά και τα κόβουμε σε 4-5 φέτες. Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Keywords: ψαρονέφρι με μπλε τυρί δανίας,λαχανικά

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Tastes great!

  1. germar

    Tastes great!