προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 5 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω να κάψει ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κομμένο μπέικον και το τηγανίζω χωρίς λιπαρή ουσία για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χλιαρό νερό με τη μαγιά και αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά.

  3. Κοσκινίζω τα δύο άλευρα στον κάδο του μίξερ πάγκου (ή σε μια μεγάλη λεκάνη), κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μαλακωμένο βούτυρο, το χλιαρό νερό με τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες για 5 - 6 λεπτά (ή με τα χέρια για 8 - 10 λεπτά), μέχρι να φτιάξω ένα εύπλαστο, μαλακό και λείο ζυμάρι. Προσθέτω το μπέικον και ζυμώνω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα στο ζυμάρι.

  4. Αφήνω το ζυμάρι να «ηρεμήσει» για 30 λεπτά, σκεπασμένο, και στη συνέχεια το κόβω σε 20 κομμάτια βάρους περίπου 90 γρ. το καθένα. Τα πλάθω σε στρογγυλά ή οβάλ φραντζολάκια και τα αραδιάζω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση περίπου 3 εκ. μεταξύ τους. Τα σκεπάζω με μια κουβερτούλα, και τα αφήνω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Χαράζω με μικρές ρηχές τομές την επιφάνεια των ψωμιών και τα ψήνω για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Keywords: φρατζολακια με μπεϊκον

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Flavorful

  1. williambuttensha

    Flavorful