προορισμός…γεύση!

Τούρτα carrot cake με κρέμα και σάλτσα καραμέλας

Τούρτα carrot cake με κρέμα και σάλτσα καραμέλας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για το κέικ

Για τη σάλτσα καραμέλα

Για την κρέμα

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κέικ καρότου

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 23-25 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ηλιέλαιο και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τα καρότα και τα καρύδια, δουλεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. Χωρίζω το μείγμα στα 2 ταψάκια, σκορπίζω τον ανανά και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 30 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για την καραμέλα

  1. Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

  2. Ρίχνω με προσοχή την κρέμα και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη σάλτσα σε μια κανάτα. Την αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτω την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, αφράτο μείγμα.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Αφού τα κέικ έχουν κρυώσει εντελώς παίρνω ένα μαχαίρι και αφαιρώ τυχόν φουσκώματα, έτσι ώστε να είναι ισόπαχοι οι δίσκοι.

  2. Βάζω τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ρίχνω στο κέντρο αρκετή σάλτσα καραμέλας. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας και απλώνω με μια σπάτουλα. Καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο τον οποίο ραντίζω με σάλτσα καραμέλας.

  3. Διακοσμώ με ροζέτες κρέμας, καροτάκια ζαχαρόπαστας και φλέικς καρύδας.

Keywords: τούρτα carrot cake με κρέμα,σάλτσα καραμέλας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. Eve_nkld

    ❤️ ❤️ ❤️