προορισμός…γεύση!

ταρτα με βαση shortbread, φρεσκα κοκκινα φρουτα και τυρενια «καρδια»

Τάρτα με βάση shortbread, φρέσκα κόκκινα φρούτα και τυρένια «καρδιά»

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ασπριδερή κρέμα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Δεν χρειάζεται χτύπημα. Τέλος, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή, ομοιογενής πάστα. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι 22 εκ. και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο κέντρο την παγωμένη ζύμη και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψω όλη τη διάμετρο του κύκλου δημιουργώντας μια βάση με ύψος περίπου 2 εκατοστών.

  3. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Μεταφέρω το «μπισκότο» σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει καλά.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Τοποθετώ το μπισκότο στο κέντρο της πιατέλας. Βάζω όλη την κρέμα στο κέντρο του μπισκότου και με μια μαρίζ φτιάχνω ένα μικρό «λόφο» κρέμας (δεν την απλώνω).

  2. Καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ταρτα βαση shortbread

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific

  1. germar

    Terrific