προορισμός…γεύση!

Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε

Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 35 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα μασκαρπόνε

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάω σε σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο ρίχνω το μασκαρπόνε και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το τυρί.

Συναρμολόγηση

  1. Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζω με τις χρωματιστές ζάχαρες.

Keywords: ταρτακια κρεμα μασκαρπονε

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy

  1. Alexandra

    Yummy