προορισμός…γεύση!

Ταζίν με κεφτέδες

Ταζίν με κεφτέδες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή καλύτερα σε ένα σκεύος ταζίν ή σε ένα γουόκ), ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω με το τζίντζερ, το κύμινο, την πάπρικα και το σαφράν, ρίχνω και λίγο αλάτι, ανακατεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και προσθέτω 2 νεροπότηρα νερό.

  2. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.

Για τους κεφτέδες

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο την πάπρικα, το κύμινο και αλάτι ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 - 6 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθω μικρά κεφτεδάκια.

Για το ταζίν

  1. Τακτοποιώ τα κεφτεδάκια στο σκεύος με το μείγμα κρεμμυδιών, σε δύο στρώσεις. Προσθέτω το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σείω λίγο το σκεύος για να απλωθούν τα υλικά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζω με το καπάκι του και μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.
    Προσθέτω το χυμό λεμονιού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος.

    Ταζίν με κεφτέδες
Keywords: ταζιν κεφτεδες

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!