προορισμός…γεύση!

Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιών

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 90 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα κρεμμυδιών

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το ρολό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ (ιδανικές είναι οι μακρόστενες φόρμες για τερίνα), την αλείφω εσωτερικά με ελαιόλαδο και στη βάση της στρώνω ένα μακρόστενο κομμάτι λαδόκολλα, με διαστάσεις ίδιες με αυτές του πυθμένα της φόρμας.

  2. Σε ένα μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και να ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Προσθέτω το μετρημένο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την πάπρικα, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τα μανιτάρια και ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν πολύ καλά.

  3. Βάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω καλά την επιφάνειά του. Σκεπάζω σφικτά τη φόρμα με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζω τη φόρμα σε ένα σχετικά βαθύ ταψί, στο οποίο έχω ρίξει καυτό νερό μέχρι τη μέση του. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το ρολό για 1½ ώρα.

Για τη σάλτσα κρεμμυδιών

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά και πασπαλίζω με το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύω διαρκώς με το σύρμα για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Ξαναβάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και σταδιακά η σάλτσα να δέσει καλά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

  2. Βγάζω το ρολό από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και κόβω το ρολό σε φέτες. Τις μοιράζω σε πιάτα, περιχύνω με τη σάλτσα κρεμμυδιών και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρολο κιμα με σαλτσα κρεμμυδιων

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Tastes great!

  1. manyrone

    Tastes great!