προορισμός…γεύση!

Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντζούγιας

Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντζούγιας

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 88 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες 43 λεπτά. Servings: 5

Υλικά

Για τη σάλτσα αντζούγιας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Ρεβίθια

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.

  2. Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.

Σάλτσα αντζούγιας

  1. Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.

  2. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρεβίθια με τόνο,σάλτσα αντζούγιας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering