προορισμός…γεύση!

Ραγού ανοιξιάτικο με άρωμα λεμονιού

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Άνοιξη

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω και πλένω όλα τα λαχανικά που επέλεξα και τα κόβω όλα σε μέτρια κομμάτια, όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος (αν χρησιμοποιήσω φρέσκα κουκιά και αρακά τα αφήνω ως έχουν).

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζω όλα μαζί τα λαχανικά που επέλεξα, καθώς και λίγο αλάτι. Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά και να μαλακώσουν ελαφρά.

  3. Προσθέτω τον καυτό ζωμό λαχανικών, σκεπάζω καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, ώστε το υγρό στην κατσαρόλα μόλις που να αναδεύεται. Μαγειρεύω τα λαχανικά για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ιδιαίτερα οι πατάτες, αν βάλω). Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζω το φαγητό σε πιάτα, μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ξύσμα λεμονιού με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω.

Note

*ΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Φρέσκα πράσινα σπαράγγια, μικρές πατατούλες νέας εσοδείας, κατά προτίμηση βιολογικές, κλωνάρια σέλερι (ή σελινόριζα), φρέσκα άσπρα μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φύλλα σπανακιού, σέσκουλου ή μαρουλιού, όλα κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια, ντοματίνια, μικρά και τρυφερά καρότα, φρέσκα κουκιά, φρέσκος αρακάς, μαραθόριζα, μπουκετάκια από μπρόκολο κ.ά.

Keywords: ραγου ανοιξιατικο αρωμα λεμονιου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific

  1. Eve_nkld

    Terrific