προορισμός…γεύση!

Προφιτερόλ με σου γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού και μαστίχας

Προφιτερόλ με σου γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού και μαστίχας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τα σου

Για τη γέμιση

Για τη σος σοκολάτας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα σου

  1. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα βάζω τα βούτυρο, το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και ελάχιστο αλάτι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω ενιαίο μείγμα.

  3. Ρίχνω όλο μαζί το αλεύρι, με μια κίνηση, και αρχίζω να ανακατεύω έντονα, μέχρι το μείγμα να δέσει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, δίχως να αφήνει υπολείμματα. Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και ελαστικό.

  4. Το μεταφέρω αμέσως σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά. Αρχίζω να το χτυπάω με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά και χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, πριν ρίξω το επόμενο. Τώρα το μείγμα γίνεται λείο και μοιάζει με μείγμα για κέικ.

  5. Το μεταφέρω σε χωνί ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπάλες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού που τις αφήνω στο ταψί, σε απόσταση τη μία από την άλλη. Ψήνω τα σου για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν απαλά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα σου να κρυώσουν ελαφρώς κα, στη συνέχεια, με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι τα χαράζω οριζόντια, χωρίς να τα κόψω σε δύο κομμάτια. Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λικέρ μαστίχας και την άχνη, μέχρι να ενωθούν καλά.

Για τη σος σοκολάτας

  1. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλι στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσει προσθέτω το γάλα και τη σκόνη κακάο, ανακατεύω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση

  1. Γεμίζω κάθε σου με 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα της γέμισης. Μοιράζω τα γεμισμένα σου σε 4 μπολάκια, φτιάχνοντας λοφάκι. Περιχύνω τα λοφάκια-προφιτερόλ με τη ζεστή σοκολάτα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: προφιτερολ με σου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Exciting!

  1. williambuttensha

    Exciting!