προορισμός…γεύση!

Νοστιμότατη σαλάτα που θα συνοδέψει κάθε ψητό κρέας ή ψάρι. Μπορούμε όμως να τη σερβίρουμε και σκέτη, σαν ελαφρύ πιάτο.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τις πατάτες, τις βουρτσίζω σχολαστικά και τις βάζω σε μια κατσαρόλα

  2. Προσθέτω νερό που να τις καλύψει καλά, ρίχνω λίγο αλάτι και τις βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά -το πιρούνι πρέπει να τις διαπερνά άνετα- αλλά να μην κομματιάζονται

  3. Τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν τελείως και τις κόβω στη μέση (ή στα τέσσερα, αν είναι πιο μεγάλες)

  4. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σέλερι, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι

  5. Ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος

  6. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει

  7. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύω

  8. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά για να μην τις κομματιάσω κι άλλο

  9. Σερβίρω αμέσως

  10. Μπορώ όμως να σκεπάσω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και να το βάλω στο ψυγείο, για 1 ώρα, ώστε να σερβίρω τη σαλάτα κρύα

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...