προορισμός…γεύση!

Στα μαγειρευτά φαγητά είναι καλύτερο να ρίχνουμε το πιο ντελικάτο φρέσκο μυρωδικό –εδώ το μάραθο- στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει το άρωμά του.

pinit
0 Add to Favorites

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Prep Time 15 min Cook Time 55 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω να βράσει λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τις κομμένες ελιές και τις ζεματίζω για 2 – 3 λεπτά –με τον τρόπο αυτό μαλακώνουμε τη δυνατή τους γεύση για να μην ισοπεδώσει τις πιο ήπιες γεύσεις των υπόλοιπων υλικών της συνταγής

  2. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  4. Ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό, το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, τον πελτέ, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω

  5. Μαγειρεύω το μείγμα για 6 – 8 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς και προσθέτω τις πατάτες

  6. Προσθέτω νερό τόσο ώστε να τις καλύψει, αλατοπιπερώνω και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση

  7. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες

  8. Προσθέτω τις ελιές και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές πολύ προσεκτικά για να μην κομματιάσω τις πατάτες

  9. Τέλος, ρίχνω το μάραθο, ανακατεύω με προσοχή και αποσύρω από τη φωτιά

  10. Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά για να απορροφήσει το άρωμα του μυρωδικού και σερβίρω

  11. Μυστικό: Εκτός από κύριο το πιάτο αυτό σερβίρεται και σαν συνοδευτικό για κοτόπουλο στο φούρνο ή μπιφτέκια

dina nikolaou