προορισμός…γεύση!

Παξιμαδάκια γλυκάνισου με ούζο

Παξιμαδάκια γλυκάνισου με ούζο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 4 ώρες 15 λεπτά. Servings: 30

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω την αμμωνία, τη σόδα, το αλάτι και τους σπόρους γλυκάνισου. Ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το ούζο και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω σταδιακά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύω με τα χέρια (ή τα δουλεύω με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.

  3. Ζυμώνω έντονα το μείγμα με τα χέρια ή με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι. Το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μακρύ μπαστούνι, σαν μπαγκέτα ψωμιού, με μήκος περίπου 30 εκ. και πάχος περίπου 4½ εκ.

  4. Στρώνω μια λαμαρίνα (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετώ εκεί τα μπαστουνάκια ζύμης και τα αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι (κατά προτίμηση χωρίς δόντια), χαράζω λοξά και βαθιά τα μπαστουνάκια, σε φέτες πάχους 1 εκ., χωρίς όμως το μαχαίρι να φτάσει μέχρι κάτω και να χωριστούν οι φέτες. Από κάθε μπαστουνάκι ζύμης φτιάχνω περίπου 15 - 16 φέτες.

  5. Ψήνω τις για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τις ζύμες κατά μέρος για 3 ώρες, μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά. Τότε με ένα μαχαίρι κόβω τελείως τις φέτες που έχω χαράξει για να χωριστούν εντελώς. Τις ξαπλώνω στη λαμαρίνα (πάντα στρωμένη με τη λαδόκολλα).

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160° C, και ψήνω τα παξιμαδάκια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα σερβίρω. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε καλά κλεισμένο δοχείο, γυάλινο ή μεταλλικό.

Keywords: παξιμαδακια γλυκανισου με ουζο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!

  1. manyrone

    Wow, this amazing!