προορισμός…γεύση!

Πουγκιά λαχανικών με ανθότυρο στο φούρνο

Πουγκιά λαχανικών με ανθότυρο στο φούρνο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ελάχιστα. Μετριάζω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύω και προσθέτω το σκόρδο και το μπρόκολο. Ανακατεύω απαλά και σοτάρω για 2 λεπτά.

  2. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.

  3. Ρίχνω το θυμάρι και την πάπρικα, ανακατεύω απαλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζω το περιεχόμενο σε μια μεγάλη και λεπτή σήτα και το αφήνω να στραγγίξει από τα υγρά του για 10 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ανθότυρο και το αυγό, χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα στραγγισμένα λαχανικά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα.

Πουγκιά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.

  2. Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας και το κόβω κατά μήκος στη μέση. Στη μία στενή άκρη κάθε κομματιού βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των λαχανικών. Φέρνω τις πλαϊνές άκρες του κάθε κομματιού προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό. Βάζω τα δύο ρολά στο λαδωμένο ταψί.

  3. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα -κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 - 11 φύλλα επομένως θα ετοιμάσω 20 - 22 πουγκάκια.

  4. Τα λαδώνω στην επιφάνειά τους και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: πουγκια λαχανικων με ανθοτυρο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!