προορισμός…γεύση!

Πίτσα με κρέμα πιπεριάς, κρεμμύδια κονφί και αντζούγιες

Πίτσα με κρέμα πιπεριάς, κρεμμύδια κονφί και αντζούγιες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα πιπεριάς

Για τα κρεμμύδια κονφί

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα πιπεριάς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

  2. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω το μείγμα, περιχύνω με αυτό τις πιπεριές και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μπολ, μαζί με τα υγρά του ταψιού, και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζω, τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με τα υγρά του μπολ με το γιαούρτι και τις πολτοποιώ καλά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.

Για τα κρεμμύδια κονφί

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια. Τα αχνίζω για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το θυμάρι και τη ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρω, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.

Για την πίτσα

  1. Λαδώνω το μεγάλο ταψί του φούρνου και βάζω εκεί την αραβική πίτα. Την αλείφω με την κρέμα πιπεριάς και απλώνω από πάνω το μείγμα τα κρεμμύδια, μαζί με το «σιρόπι» τους. Πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα και σκορπίζω τις κομματιασμένες αντσούγες. Αν θέλω, σκορπίζω και τις ελιές.

  2. Ψήνω την πίτσα για 20 - 25 λεπτά. Τη ραντίζω με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πίτσα με κρέμα πιπεριάς

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Supreme

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Supreme