προορισμός…γεύση!

Πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και κουκουνάρι

Πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και κουκουνάρι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω τα δύο είδη αλευριού, προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω καλά.

  2. Ζεσταίνω σε ένα μπρίκι 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη θρυμματισμένη μαγιά, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Το ρίχνω στο μπολ με τα αλεύρια, προσθέτω το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύω καλά με τα χέρια (ή χτυπάω τα υλικά με το μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν και, σταδιακά, να σχηματιστεί μια ζύμη.

  3. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω για 6 - 7 λεπτά με τις γροθιές μου (ή για 2 - 3 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια. Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη, τα σκεπάζω και τα αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά για να «ξεκουραστούν».

Πίτσες

  1. Ζεματίζω το σπανάκι  για 3 - 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζω καλά και το βάζω αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το σπανάκι το ζωηρό πράσινο χρώμα του. Το στραγγίζω καλά, το στύβω με τα χέρια μου και το αφήνω κατά μέρος.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Παίρνω δύο μεγάλα στρογγυλά και ρηχά ταψιά (κλασικά ή ειδικά για πίτσες), με διάμετρο 32 - 34 εκ. ή 2 ορθογώνια ταψιά με διαστάσεις περίπου 36 x 42 εκ. και τα λαδώνω ελαφρώς. Βάζω στο κάθε ταψί από ένα κομμάτι ζύμης και την τραβάω προσεκτικά και ήπια με τα δάχτυλά μου ώστε να απλώσει και να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

  3. Αλείφω κάθε βάση με τις πολτοποιημένες ντομάτες και από πάνω απλώνω ομοιόμορφα το σπανάκι. Πασπαλίζω με το τυρί, σκορπίζω τα κουκουνάρια και ρίχνω λίγο αλάτι (με προσοχή γιατί το τυρί είναι αλμυρό), και μπόλικο πιπέρι. Τέλος, ραντίζω με το ελαιόλαδο.

  4. Βάζω τα ταψιά στο φούρνο και ψήνω τις πίτσες για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις, να ζαρώσει το σπανάκι και να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρω αμέσως.

Keywords: πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης με σπανάκι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Really good!

  1. germar

    Really good!