προορισμός…γεύση!

Για να γίνει η ζύμη κουρού πλούσια αλλά και ευχάριστα τριφτή, το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το τρίψουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας στο αλεύρι, πριν ζεσταθεί από τη θερμότητα των χεριών μας και λιώσει.

ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Prep Time 40 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs 10 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος

  2. Ζύμη: Βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια λεκανίτσα και προσθέτω το αλάτι, τη ρίγανη και την πάπρικα

  3. Προσθέτω τα κομματάκια βουτύρου και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο αλεύρι, με έντονες και γρήγορες κινήσεις ώστε να ενωθούν με το αλεύρι και το μείγμα να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα

  4. Προσθέτω το γιαούρτι και το αυγό και συνεχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά με τα χέρια μου για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο ζυμάρι

  5. Το πλάθω σε μπάλα, το τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα

  6. Πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  7. Λαδώνω ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 36 – 38 εκ

  8. , ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου

  9. Ξετυλίγω τη ζύμη και τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη

  10. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη το ένα κομμάτι ζύμης, σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο λίγα εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (περίπου 40 εκ

  11. )

  12. Το στρώνω προσεκτικά το ανοιγμένο φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα

  13. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί

  14. Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο όση και η διάμετρος του ταψιού και σκεπάζω τη γέμιση

  15. Φέρνω τις άκρες του κάτω φύλλου προς τα μέσα και τις στριμώχνω στα τοιχώματα του ταψιού για να σφραγίσω τη γέμιση

  16. Χαράζω την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνω με το γάλα και το ελαιόλαδο

  17. Πασπαλίζω με το σουσάμι και βάζω το ταψί στο φούρνο

  18. Ψήνω την πίτα για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes