προορισμός…γεύση!

Ντομάτες γεμιστές με τόνο και μυρωδικά

Ντομάτες γεμιστές με τόνο και μυρωδικά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι και το τρίβω με τα δάχτυλά μου. Το αφήνω κατά μέρος για να μαλακώσει και να γλυκάνει, όσο ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά.
    blank
  2. Κόβω από κάθε ντομάτα ένα «καπάκι», από την επάνω πλευρά, όπως κάνω για τα γεμιστά. Με ένα κουταλάκι αδειάζω προσεκτικά την ψίχα τους και την κρατάω κατά μέρος. Πασπαλίζω τις αδειασμένες ντομάτες με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, τις αναποδογυρίζω επάνω σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνω να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
    blank
  3. Στραγγίζω την ψίχα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό σουρωτήρι, βάζω το υγρό τους σε ένα μπολάκι, προσθέτω το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύω. Αφήνω κατά μέρος. Ψιλοκόβω την στραγγισμένη ψίχα από τις ντομάτες , τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, το κατίκι, το δυόσμο (ή το βασιλικό), τα τριμμένα κολοκυθάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στύβω καλά τα αλατισμένα κρεμμύδια και τα ρίχνω στο μπολ με τα άλλα υλικά. Ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα.
    blank
  4. Στραγγίζω καλά το μείγμα και το μοιράζω στις ντομάτες. Τις βάζω σε μια πιατέλα, , τις ραντίζω με το μείγμα χυμού ντομάτας-λαδιού (και με μερικές σταγόνες πετιμέζι, αν θέλω) και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με παξιμάδια ή με χωριάτικο ψωμί.
Keywords: ντοματες γεμιστες τονο μυρωδικα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exciting!

  1. gargorg

    Exciting!