προορισμός…γεύση!

Μπισκότα πτι-μπερ σπιτικά με σοκολάτα

Μπισκότα πτι-μπερ σπιτικά με σοκολάτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 15

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω τα δύο αλεύρια και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν χρησιμοποιήσω μίξερ πάγκου που διαθέτει το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, το χρησιμοποιώ, ενώ αν δεν έχω, συνεχίζω πρώτα με το απλό μίξερ χειρός και, όταν το μείγμα αρχίζει να σφίγγει, συνεχίζω το ανακάτεμα με τα χέρια, ζυμώνοντας για λίγα λεπτά. Προσθέτω τα κομματάκια κουβερτούρας και συνεχίζω το ζύμωμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ., αλλά όχι λιγότερο, γιατί το θέλω παχύ. Με ένα κουπ πατ κόβω 15 κομμάτια από τη ζύμη (αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά κουπ-πατ για πτι-μπερ, δηλαδή ορθογώνια με οδοντωτή περιφέρεια. Αλλιώς χρησιμοποιείτε ένα απλό στρογγυλό κουπ πατ, διαμέτρου 8 εκ. περίπου).

  3. Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζω εκεί τα μπισκότα. Βάζω τη λαμαρίνα στην κατάψυξη και αμέσως προθερμαίνω το φούρνο, στους 160°C (αφήνω δηλαδή τα μπισκότα στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος). Αν η λαμαρίνα δεν χωράει στην κατάψυξη, βάζω τα μπισκότα σε 2 μικρότερα ταψάκια, στρωμένα και αυτά με λαδόκολλα.

  4. Βγάζω τη λαμαρίνα (ή τα ταψάκια) από την κατάψυξη και ψήνω τα πτι-μπερ για 15 λεπτά, μέχρι απλά να στεγνώσουν αλλά να μην ροδίσουν, γιατί τα θέλω σχετικά αφράτα και μαλακά. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω.

Keywords: μπισκότα πτι-μπερ σπιτικά με σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!