Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Περιγραφή
Ingredients
Instructions
-
Βάζω σε ένα μπολ το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι που έχω αναμείξει με τη μαγειρική σόδα, και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά με το σύρμα.
-
Προσθέτω τη ζάχαρη, το μπράντι, τα μπαχαρικά και το κακάο και συνεχίζω το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη.
-
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω με τη μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, λαδωμένη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ).
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
-
Κόβω τη μύτη από το κορνέ και σχηματίζω κουλούρια βάρους περίπου 30 γρ. πάνω στη λαμαρίνα.
-
Προαιρετικά, πασπαλίζω με λίγο λευκό σουσάμι ή σταφίδες.
-
Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.
-
Βγάζω τα μουστοκούλουρα από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.