προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Rest Time 25 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 160  °C Servings: 30 Best Season: Fall, Winter

Περιγραφή

Ingredients

Instructions

  1. Βάζω σε ένα μπολ το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι που έχω αναμείξει με τη μαγειρική σόδα, και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά με το σύρμα.

  1. Προσθέτω τη ζάχαρη, το μπράντι, τα μπαχαρικά και το κακάο και συνεχίζω το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη.

  1. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω με τη μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, λαδωμένη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

  1. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ).

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  1. Κόβω τη μύτη από το κορνέ και σχηματίζω κουλούρια βάρους περίπου 30 γρ. πάνω στη λαμαρίνα.

  1. Προαιρετικά, πασπαλίζω με λίγο λευκό σουσάμι ή σταφίδες.

  1. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.

  1. Βγάζω τα μουστοκούλουρα από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.

Keywords: κουλουράκια, μουστοκούλουρα, πετιμέζι
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *