προορισμός…γεύση!

Μους ροδάκινου και καραμελωμένα ροδάκινα

Μους ροδάκινου και καραμελωμένα ροδάκινα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη μους

Για τα καραμελωμένα ροδάκινα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη μους

  1. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και παίρνω τα σποράκια. Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύω καλά (δεν πετάω τα κομμάτια του λοβού γιατί με αυτά θα αρωματίσω το σιρόπι που θα ετοιμάσω στη συνέχεια).Αφήνω το μπολ κατά μέρος.

  2. Καθαρίζω τα ροδάκινα, τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτω την ψιλή ζάχαρη και 2 φλιτζάνια (200 ml) νερό και τα κομμάτια από το λοβό βανίλιας και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Στραγγίζω τα κομμάτια (κρατάω το σιρόπι κατά μέρος, αφού πετάξω τη βανίλια).

  3. Ρίχνω στο μπλέντερ τα στραγγισμένα ροδάκινα και 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι και τα πολτοποιώ.

  4. Σε ένα μπολ βάζω κρύο νερό και μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνω 1 φλιτζάνι από το ζεστό σιρόπι των ροδάκινων και το βάζω σε ένα μπολ. Στύβω καλά τις ζελατίνες με τα χέρια μου, τις ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω καλά, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω τα πολτοποιημένα ροδάκινα και ανακατεύω καλά.

  5. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την προσθέτω στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα. Προσθέτω το μείγμα ροδάκινων και ανακατεύω καλά.

  6. Μοιράζω τη μους σε 4 φαρδιά και χαμηλά ποτήρια και τα βάζω για 1 - 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η ους να σφίξει.

Για τα καραμελωμένα ροδάκινα

  1. Πλένω καλά τα ροδάκινα και τα κόβω σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες ροδάκινων για 1 - 2 λεπτά. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσουν τα ροδάκινα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά. 

  2. Βγάζω τις μους από το ψυγείο, τις διακοσμώ με τις καραμελωμένες φέτες ροδάκινου και σερβίρω, περιχύνοντας (προαιρετικά) με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Keywords: μους ροδακινου

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!