προορισμός…γεύση!

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και φέτα

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και φέτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω καλά, τις τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ψήνω για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να σκάσει σε αρκετά σημεία. Κάθε τόσο, τις γυρνάω στη διάρκεια του ψησίματος για να μαυρίσουν ομοιόμορφα.
    Εναλλακτικά, τις τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις βάζω σε ένα ταψί και τις ψήνω στη λειτουργία του φούρνου, στους 200°C, για 35 - 40 λεπτά.

  2. Τις βγάζω από το φούρνο και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω, τις κόβω στη μέση και, με ένα κουταλάκι, αφαιρώ και πετάω όσα περισσότερα σποράκια μπορώ. Στη συνέχεια παίρνω τη σάρκα, τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

  3. Προσθέτω το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο (ή το ξίδι από λευκό κρασί), το μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μαϊντανό, το γιαούρτι και τη φέτα. Ανακατεύω καλά τα υλικά και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι (προσοχή με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρό τυρί). Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το φυλάω στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρω.

Keywords: μελιτζανοσαλατα με γιαουρτι φετα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy

  1. Alexandra

    Yummy