Η αγαπημένη μας Σεφ μοιράζεται τα γευστικά μυστικά της για μία λαχταριστή μακαρονόπιτα με σπανάκι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αέρα και αντιστάσεις.
Βουτυρώνω καλά ένα ταψί 22x33 εκ. και το αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τα μακαρόνια και τα βράζω 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και τη φέτα.
Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ρίχνω μέσα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το σπανάκι, ανακατεύω και το αφήνω να μαραθεί από τα ζεστά μακαρόνια.
Στρώνω τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψάκι αφού τα αλείψω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, ρίχνω από πάνω τη γέμιση.
Προσθέτω τη μοτσαρέλα, ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα μεταξύ τους).
«Σφραγίζω» τις άκρες των φύλλων και χαράζω τη μακαρονόπιτα.
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Σας ευχαριστώ!