Print Options:

Μακαρονόπιτα με σπανάκι 

Η αγαπημένη μας Σεφ μοιράζεται τα γευστικά μυστικά της για μία λαχταριστή μακαρονόπιτα με σπανάκι.

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 1 hr 30 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Ingredients
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. μακαρόνια ΝΟ.2 ΗΛΙΟΣ
  • 5 αβγά
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Instructions
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αέρα και αντιστάσεις.

  2. Βουτυρώνω καλά ένα ταψί 22x33 εκ. και το αφήνω στην άκρη.

  3. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τα μακαρόνια και τα βράζω 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και τη φέτα.

  5. Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ρίχνω μέσα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύω καλά.

  6. Προσθέτω το σπανάκι, ανακατεύω και το αφήνω να μαραθεί από τα ζεστά μακαρόνια.

  7. Στρώνω τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψάκι αφού τα αλείψω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο με ελαιόλαδο.

  8. Στη συνέχεια, ρίχνω από πάνω τη γέμιση.

  9. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα μεταξύ τους).

  10. «Σφραγίζω» τις άκρες των φύλλων και χαράζω τη μακαρονόπιτα.

  11. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

Σας ευχαριστώ!