προορισμός…γεύση!

Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

pinit
0 Add to Favorites

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 40

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύω το νερό με το γάλα, φροντίζοντας να είναι χλιαρά

  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και τα ρίχνω στο υγρό μίγμα

  3. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω

  4. Ανακατεύω τα δύο αλεύρια με το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μίγμα μου ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα

  5. Ο χυλός που θα προκύψει δεν θα πρέπει να είναι πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός

  6. Σκεπάζω το μίγμα και το αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος

  7. Ο χυλός θα είναι έτοιμος, όταν θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο και θα έχει σχηματίσει φυσαλίδες στην επιφάνεια

  8. Ζεσταίνω το λάδι σε μια κατσαρόλα

  9. Με δύο κουταλάκια (που βυθίζω κάθε φορά σε ζεστό νερό), φτιάχνω μπαλίτσες από το χυλό και τις ρίχνω στο λάδι που έχει κάψει

  10. Γυρίζω τους λουκουμάδες αρκετές φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού

  11. Τηγανίζω κάθε δόση για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρω τους λουκουμάδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα

  12. Τους αφήνω να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

  13. Για να τους σερβίρω, τους περιχύνω με το μέλι και τους πασπαλίζω με κανέλα

  14. Προαιρετικά σκορπίζω πάνω τους την τριμμένη καρυδόψιχα

  15. Η συμβουλή μου: Για τα παιδιά ετοιμάζω λουκουμάδες με σοκολάτα

  16. Η συνταγή είναι πολύ απλή: εκτός από τα παραπάνω υλικά, θα χρειαστώ επιπλέον 200γρ

  17. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια

  18. Καρφώνω τα κυβάκια της κουβερτούρας ένα προς ένα με πιρούνι και τα βουτάω στο χυλό

  19. Στη συνέχεια τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι και τα τηγανίζω, όπως στη συνταγή

dina nikolaou