προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω το χυμό των λεμονιών, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τα κομματάκια του βουτύρου και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά (το βούτυρο δεν είναι απαραίτητο να λιώσει εντελώς σε αυτή τη φάση).

  2. Αδειάζω το μείγμα σε μια μέτρια κατσαρόλα (κατά προτίμηση με βαρύ πυθμένα) και το ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία κρέμα.

  3. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αφήνω τη λεμονόκρεμα να γίνει χλιαρή και τη μοιράζω σε μικρά γυάλινα βαζάκια, πλυμένα με ζεστό νερό και καλά στεγνωμένα, όχι απαραίτητα αποστειρωμένα. Διατηρείται έως και 1 χρόνο, στο ψυγείο.

  4. ΠΩΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
    • Αλείφω φέτες ψωμιού, κέικ ή τσουρεκιού και τις σερβίρω για πρωινό ή με τον καφέ και το τσάι.
    • Τη χρησιμοποιώ σαν γέμιση για αφράτα μπισκότα.
    • Είναι η ιδανική γέμιση για τη διάσημη λεμονόταρτα: φτιάχνω ζύμη μπριζέ για τάρτες (ή χρησιμοποιώ έτοιμη ζύμη κουρού), την ψήνω άδεια για 20 λεπτά, την αφήνω να κρυώσει και τη γεμίζω με τη λεμονόκρεμα. Τη σερβίρω σκέτη, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, ή απλώνω επάνω της σφικτή μαρέγκα, ανασηκώνω «κορυφές» με ένα πιρούνι, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και ψήνω την τάρτα στο γκριλ για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Keywords: λεμονοκρεμα (lemon curd)

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Really good!

  1. manyrone

    Really good!