προορισμός…γεύση!

Με τις ζύμες του ψωμιού δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι με την αναλογία αλευριού-νερού. Το είδος του αλευριού και η υγρασία της ατμόσφαιρας, για παράδειγμα, μπορούν να επηρρεάσουν το πόσο νερό…

ΛΑΔΟΨΩΜΑ

Prep Time 10 min Cook Time 1 hour Rest Time 45 min Total Time 1 hr 55 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό, μέχρι να λιώσει

  3. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε στη μέση το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μυρωδικό που θα χρησιμοποιήσουμε και το μείγμα της μαγιάς

  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσουν ζύμη

  5. Τη ζυμώνουμε για 7 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύπλαστη και λεία, με σχετικά λιπαρή υφή, αφού περιέχει αρκετό λαδάκι

  6. Εναλλακτικά, μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά για 4 – 5 λεπτά στον κάδο του μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική και να τυλιχθεί σχεδόν ολόκληρη γύρω από το γάντζο

  7. Την κόβουμε στη μέση και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε καρβελάκι

  8. Τα βάζουμε στο ταψί, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για 45 λεπτά σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν σε όγκο

  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C

  10. Χαράζουμε με 2 – 3 ρηχές παράλληλες τομές τα καρβελάκια και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

  11. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα

Did you make this recipe?

File under
Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...