προορισμός…γεύση!

Κρουασανόπιτα αλμυρή με γέμιση τυριού

Κρουασανόπιτα αλμυρή με γέμιση τυριού

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την πίτα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη φέτα, το ανθότυρο και το δυόσμο και αφήνω κατά μέρος.

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τη μαγιά και 1/2 φλιτζάνι (100 ml) χλιαρό νερό και ανακατεύω μέχρι η μαγιά να διαλυθεί.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα κυβάκια βουτύρου, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς.

  3. Με κυκλικές κινήσεις ανακατεύω τα υλικά με το χέρι μου, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο με το υγρό μείγμα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν. Στη συνέχεια ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μου, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Τη χωρίζω σε 3 ίσα μέρη.

Για την πίτα

  1. Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω με τον πλάστη επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκο με διάμετρο 24 - 25 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το δίσκο σε 6 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβω μια πίτσα.

  2. Παίρνω το ένα τρίγωνο κομμάτι και βάζω 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση στη φαρδιά πλευρά του. Φέρνω τις πλαϊνές γωνίες της φαρδιάς πλευράς προς τη γέμιση και τυλίγω προς τη μύτη του τριγώνου, σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι ένα μικρό κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 τρίγωνα.

  3. Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε δίσκο και, με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνω άλλα 6 κρουασάν. Στη συνέχεια, ανοίγω το τρίτο κομμάτι ζύμης σε δίσκο, με την ίδια διάμετρο με τα άλλα, αλλά δεν τον κόβω σε τρίγωνα κομμάτια, απλώς κάνω το εξής: Βάζω την υπόλοιπη γέμιση στο ένα ημικύκλιο του δίσκου, τον τυλίγω σε ρολό και στη συνέχεια τρίβω το ρολό σε σαλίγκαρο, φτιάχνοντας έτσι ένα στριφτάρι.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Παίρνω ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ. και στρώνω στον πυθμένα του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Στο κέντρο του ταψιού βάζω τον σαλίγκαρο. Γύρω από τον σαλίγκαρο βάζω τα κρουασάν, ακτινωτά, ώστε η μία τους άκρη να ακουμπά τα τοιχώματα του ταψιού και η άλλη άκρη το στριφτάρι.

  5. Αλείφω όλη την πίτα με τους χτυπημένους κρόκους και πασπαλίζω μόνο το στριφτάρι με το μαυροκούκκι (ή το σουσάμι).
    Ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι η πίτα να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστή.

Keywords: κρουασανοπιτα αλμυρη με γεμιση τυριου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Yummy

  1. germar

    Yummy