προορισμός…γεύση!

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα κρουασίνια για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. Ετσι γίνονται πιο αφράτα.

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Prep Time 20 min Cook Time 17 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 7 mins Servings: 8

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  2. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας

  3. Πασπαλίζω την επιφάνειά του με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη, το διπλώνω στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνω ώστε να έχει μήκος περίπου 20 εκ

  4. Χτυπάω το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφω το φύλλο

  5. Το πασπαλίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου

  6. Περνάω πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, ώστε να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα

  7. Κόβω το φύλλο σε 8 λωρίδες φάρδους περίπου 2½ εκ

  8. Πιάνω από τις άκρες κάθε λωρίδα και τη στρίβω 3 φορές

  9. Τοποθετώ κάθε κρουασίνι σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 15 – 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν

  10. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα

  11. Τρώγονται σκέτα αλλά αν θέλω τα σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα ή με μαρμελάδα

author-sign