προορισμός…γεύση!

Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα

Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 12

Υλικά

Για τα κρουασάν

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει, την ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά, αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτω τη σκόνη φουντουκιών, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με την ξύλινη κουτάλα) και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι.

Για τα κρουασάν

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω  με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνω τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου βάζω από 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση σοκολάτας. Τυλίγω τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν.

  2. Τα αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλα μαζί τα ψήνω σε δύο δόσεις, αλλά δεν τα στριμώχνω γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.

  3. Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά), και τα σερβίρω.

Keywords: κρουασάν εύκολα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exciting!

  1. Alexandra

    Exciting!