προορισμός…γεύση!

Κριτσίνια πολύσπορα

Κριτσίνια πολύσπορα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 15 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 50 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα δύο κοσκινισμένα άλευρα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

  2. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει ελαφρά. Προσθέτω το κρασί, το τυρί, το ροζ πιπέρι και τα αυγά και συνεχίζω το καλό χτύπημα για 5 - 6 λεπτά, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

  3. Χαμηλώνω την ταχύτητα ξανά, προσθέτω τους μισούς σπόρους και σταδιακά, το μείγμα αλεύρων, χτυπώντας ασταμάτητα, κατά προτίμηση με το εξάρτημα «γάντζος» ειδικό για ζύμες. Εναλλακτικά, τα ζυμώνω με το χέρι. Οπως και νά ‘χει, τα ζυμώνω καλά, για 7 - 8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και αρκετά λεία.

  4. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά για να «ξεκουραστεί».

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και κόβω κομμάτια ζύμης με μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Πλάθω το κάθε κομμάτι με τις παλάμες μου σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια (κριτσίνια) και τα αραδιάζω στις λαμαρίνες.

  6. Αλείφω με πινελάκι τα κριτσίνια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζω με τους υπόλοιπους σπόρους. Ψήνω τα κριτσίνια για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα διατηρώ σε καλά κλεισμένο γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο.

Keywords: κριτσινια πολυσπορα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful

  1. Alexandra

    Flavorful