προορισμός…γεύση!

Κραμπλ με μήλα και αχλάδια

Κραμπλ με μήλα και αχλάδια

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την τραγανή επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

  2. Τα βάζω σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζωτα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνω τα υλικά αυτά σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να μελώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το περιεχόμενο σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

    Σε ένα μπολ ανακατεύω τους λιναρόσπορους, το αλεύρι και το βούτυρο. Δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν χονδρά ψίχουλα, κάπως νωπό.

  4. Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, τους ηλιόσπορους και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω πολύ καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνω το μείγμα αυτό ομοιόμορφα επάνω στα φρούτα του ταψιού, καλύπτοντάς τα σχεδόν παντού, εκτός από ένα περιθώριο 1 - 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού.

  5. Ψήνω το γλυκό για 35 - 40 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν καλά και η κρούστα να γίνει ρόδινη και τραγανή. Σερβίρω το γλυκό χλιαρό.

Keywords: κραμπλ με μηλα αχλαδια

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exceptional!

  1. Alexandra

    Exceptional!