προορισμός…γεύση!

Κρέμα καρύδας με καραμελωμένες μπανάνες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 8 λεπ Total Time 38 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Καραμελωμένες μπανάνες

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάζω τις φέτες μπανάνας, όσο γίνεται σε μονή στρώση. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και τις αφήνω να ψηθούν για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψω. Τις γυρίζω μία-μία με ένα πιρούνι και τις αφήνω να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να σιροπιάσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αν δεν έχω μεγάλο τηγάνι, μπορώ να καραμελώσω τις μπανάνες σε δύο δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Κρέμα καρύδας

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το τυρί κρέμα, το γάλα καρύδας και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτω την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύω και πάλι.

  2. Κρατάω κατά μέρος 16 φετούλες καραμελωμένης μπανάνας και προσθέτω τις υπόλοιπες στο μείγμα του τυριού. Ανακατεύω προσεκτικά, ώστε να μην κομματιαστούν.

  3. Μοιράζω την κρέμα σε μπολάκια και ισιώνω την επιφάνεια. Στολίζω με τις φέτες καραμελωμένης μπανάνας που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.

Keywords: κρεμα καρυδας καραμελωμενες μπανανες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Excellent!

  1. williambuttensha

    Excellent!