προορισμός…γεύση!

Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα

Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τον ντοματοπελτέ, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο και το μείγμα κορν φλάουρ. Τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τα βράζω για 15 - 20 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.
    Τα στραγγίζω καλά και τα αφήνω να στεγνώσουν σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Τα σοτάρω για 6 - 7 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αποσύρω από τη φωτιά, ανασηκώνω λοξά το τηγάνι για να συγκεντρωθεί το λάδι σε μια μεριά και με ένα κουτάλι της σούπας το αφαιρώ σχεδόν όλο.

  4. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτω το ντρέσινγκ. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα πολύ προσεκτικά, για να βραχούν τα μπουκετάκια ομοιόμορφα με το υγρό. Μαγειρεύω για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Keywords: κουνουπιδι στα γλυκοξινη σαλτσα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Wow, this amazing!

  1. germar

    Wow, this amazing!