προορισμός…γεύση!

Σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Σουτζουκάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά (ή το ψωμί), το μαϊντανό, το κύμινο (ή το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά και γρήγορα, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου είναι αρκετά κολλώδης. Αν θέλω, τα ζυμώνω όλα μαζί στο μίξερ πάγκου.

  2. Πλάθω το μείγμα σε μακρουλά σουτζουκάκια και τα αραδιάζω το λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.

Σάλτσα

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το χυμό ντομάτας, προσθέτω 400 ml νερό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά.

  2. Βγάζω τα σουτζουκάκια από το φούρνο, τα μεταφέρω με προσοχή στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακινώ λίγο το σκεύος για να βραχούν, χωρίς να ανακατέψω. Μαγειρεύω για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν μέρος από τη σάλτσα.
    Σερβίρω τα σουτζουκάκια ζεστά, με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Keywords: σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Yummy

  1. madelainecota32

    Yummy