προορισμός…γεύση!

Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών.

pinit
0 Add to Favorites

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΙ

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβω από το χοντρό του τρίφτη

  2. Ρίχνω τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, αλατίζω καλά και τα αφήνω για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους

  3. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνω τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα αν τελικά την χρησιμοποιήσω και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  4. Ανακατεύω καλά

  5. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και την φρυγανιά και ανακατεύω

  6. Το μίγμα δεν θα γίνει πολύ σφιχτό και δεν θα πλάθετε σε κεφτεδάκια

  7. Βάζω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  8. Με ένα βαθύ κουτάλι παίρνω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνω το τηγάνι

  9. Πατάω λίγο με την ανάποδη του κουταλιού για να πλατύνουν και τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

  10. Τους βγάζω και τους αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια

  11. Συνεχίζω το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα

  12. Σερβίρω τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς

author-sign