προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεκινάω από το ζελέ το οποίο φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το αφήνω μέσα στο μπολ να κρυώσει εντελώς.

  2. Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Την βάζω σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό και την βράζω για 10 λεπτά. Την σουρώνω και την αφήνω στην άκρη.

  3. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 400 ml γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω την μισοβρασμένη κινόα, χαμηλώνω στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζω 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνω το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύω καλά.

  4. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Μοιράζω την κρέμα στα ποτήρια αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από το χείλος του ποτηριού.

  5. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω το κρύο ζελέ απογεμίζοντας τα ποτήρια και βάζω στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Σερβίρω με φρέσκιες φράουλες.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η κινόα ως γνήσιο superfood, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες. Είναι μια τροφή ελαφριά και εύπεπτη, ανεβάζει τον αιματοκρίτη, βοηθά στην καλή τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα και επιπλέον έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Παράλληλα, οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπροσθέτως, είναι φρούτο πλούσιο σε πηκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης. Η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι αξιοσημείωτη καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν τη δράση του ενζύμου COX που προκαλεί τη φλεγμονή. Τα συγκεκριμένα διατροφικά χαρακτηριστικά καθιστούν τη συνταγή μας ως μία τέλεια επιλογή για ενδιάμεσο σνακ, δεκατιανό ή απογευματινό. Μία υπέροχη συνταγή, με υψηλή Αντιοξειδωτική και Αντιφλεγμονώδη ισχύ.

Keywords: κινόγαλο με ζελέ φράουλα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Flavorful

  1. williambuttensha

    Flavorful