Ιδανικά για όλες τις στιγμές της ημέρας, τα ελιοψωμάκια είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα γρήγορο σνακ στη δουλειά ή στο σπίτι.
Ελιοψωμάκια
Περιγραφή
Ingredients
Εκτέλεση
-
Βάζω τα δύο άλευρα σε ένα μπολ, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο τους και προσθέτω το νερό, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Αρχικά ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μισοενωθούν τα υλικά και προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το θυμάρι.
-
Μεταφέρω το μείγμα σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω δυνατά για 3-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και με έναν πλάστη ανοίγω λίγο τη ζύμη και προσθέτω τις ελιές. Διπλώνω τη ζύμη, τη μεταφέρω σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
-
Μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 8 ίσα κομμάτια. Διπλώνω το κάθε κομμάτι σταυρωτά (πρώτα δεξιά και αριστερά και κατόπιν πάνω και κάτω) και έπειτα πιέζω λίγο στις άκρες ώστε να δημιουργηθεί ένα φραντζολάκι.
-
Μεταφέρω τα φραντζολάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, χαράζω με ένα ξυράφι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.